top of page
Kangxi_schotel_voor_restauratie.jpg

Behandelplan

Wanneer u in mijn atelier komt met uw object, dan zullen we samen de schade bekijken. Vervolgens vertel ik u welke restauratiemogelijkheden er zijn en geef ik een inschatting van de bijbehorende kosten. Afhankelijk van uw wensen voor het eindresultaat en het budget, wordt gekozen voor een bepaalde behandeling.

Bijwerken_aanvulling_restauratie_aardewe

Duur van een restauratie

De meeste restauraties zijn niet binnen enkele weken afgerond. Rekening moet worden gehouden met onder andere de droog-/uithardingstijd van de gebruikte materialen. In mijn atelier staan altijd veel objecten, waaraan ik afwisselend werk. Wanneer uw object echt binnen een bepaalde tijd klaar moet zijn, dan kunnen we daar natuurlijk (indien mogelijk) een afspraak over maken. 

20200529_215138.jpg

Restauratiematerialen

Er wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van materialen die getest zijn op gebruik voor restauratie. Dit betekent dat ze niet schadelijk zijn voor het object en goede verouderingseigenschappen hebben. De gebruikte materialen zijn zo veel mogelijk reversibel.

Euro

Kosten

Elk object en elke schade is anders. Er zijn dus geen standaardprijzen voor een behandeling. De prijs van een restauratie wordt berekend op basis van de tijd die ervoor nodig is. Bij de meeste restauraties is de prijs inclusief de gebruikte materialen. In speciale gevallen worden deze apart berekend, zoals bladgoud of een achtergrondplaat bij tegelmontage.

IMG_20190704_162821_437.jpg

Zichtbaarheid van de restauratie

Indien gewenst, dan kan de restauratie zo worden uitgevoerd dat hij (nagenoeg) onzichtbaar is. Vaak is een 'onzichtbare' restauratie meer werk, en daarom duurder dan een meer zichtbare restauratie. Een restauratie hoeft niet altijd onzichtbaar te zijn, het toont ook het gebruik en de ouderdom van een object en is daarom ook onderdeel van zijn geschiedenis.

Bezorger

Verzekering

De eigenaar van een object is verantwoordelijk voor de verzekering van een object (voor schade en verlies) onderweg en in het restauratie-atelier. Na melding bij de verzekeraar valt het object vaak onder uw inboedelverzekering. Verpak uw object en/of scherven voor vervoer in (tissue)papier zonder bedrukking of in noppenfolie.

bottom of page